Online stratégia

A versenyképesség záloga hosszútávon a digitális stratégia kidolgozásában rejlik. A folyamatok pontos meghatározása vállalat szinten a termelékenység javulását, a költségek optimalizálását, a gyorsabb növekedést és a magasabb profitot jelenti. Ugyanez igaz egy webshopra is.
Ahhoz, hogy a megfelelő felületen, a lehető leghatékonyabban érjük el célközönségünket, elengedhetetlen a stratégia tervezés.

A tervezés a siker kulcsa

A digitális fejlesztési stratégia megalkotására azért van szükség a projekt indítása előtt, hogy még a kezdetekkor meghatározzuk a fejlesztés haladási irányát és a költségeket is ehhez tudjuk hozzárendelni. Meghatározzuk, hogy egyszerűbb vagy komplexen működő terméket (webshopot) hozunk létre, azzal milyen üzleti célt kívánunk elérni és mindezt milyen technológiák igénybevételével.

Ezzel már a projektindítás fázisában átláthatjuk a fejlesztés életútját és tervezni tudunk a várható kiadásokkal. 


Online cselekvési terv

A Paprikasoft kidolgozza a weboldal vagy webhop digitális cselekvési tervét, amely mentén haladva pontosan megtervezzük a fejlesztés útvonalát, meghatározzuk a márkaépítés eszközeit, és megcélozzuk a közönséget. A stratégia megalkotásához első körben meg kell ismernünk a cég ügyfeleinek igényeit, fel kell térképezzük, hogy mit csinál a konkurencia, és melyek az adott iparágban alkalmazott bevált megoldások.
A digitális stratégia létrehozásának lépései


Vállalkozási profil

Részletesen megismerkedünk a vállalkozás profiljával. Megvizsgáljuk és felmérjük a piacot, számba vesszük a legjobb gyakorlatokat. Meghatározzuk azokat a szempontokat, amelyeknek érvényesülniük kell a webshop működtetése során. Ilyen lehet az üzleti partnerekkel való együttműködések megjelenítése.

Adatgyűjtés és elemzés

A rendelkezésre álló analitikák alapján vizsgáljuk a konverziós mutatókat, ezzel behatároljuk a fejlesztési lehetőségeket és irányokat. Segítünk abban, hogy a különböző fejlesztési fázisokon átívelve egy olyan digitális üzlet jöjjön létre, amely magas megtérülési mutatóval (ROI) bír.

Célközönség meghatározás

Szűkítjük a fogyasztói kört, meghatározzuk, kik alkotják a webshop célközönségét, és azt is, hogy őket hogyan érhetjük el. Ha rendelkezésre állnak korábbi forgalmi adatok, elemezzük azokat, hiszen ezekből sok információhoz juthatunk a célközönségről, a felhasználók szokásairól.

Kész tervet adunk 

A stratégia tervezési folyamata egy kész terv átadásával zárul, amelyben meghatározzuk az üzleti elvárásokat, leírjuk a tervezési részleteket az arculattól az alkalazott technológiák használatáig, megbecsüljük a webshop létrehozásának költségeit, belőjük megtérülési mutatókat és vázoljuk a későbbi fejlesztési lehetőségeket..

Mi a következő lépés?


Szívesen segítünk ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.


+36 20 414 0284

office@paprikasoft.com

Küldj nekünk üzenetet

Adatvédelmi nyilatkozat

Welcome!

We have detected, that you’re visiting us from outside of Hungary. Would you like to visit our international website?
You can chage this settings at every time on the top of the page.